Den politiske satire flytter ikke nødvendigvis stemmer, men den er med til at gøre den offentlige debat meget sjovere og mere spids, skarp og vedkommende. Derfor står den vores hjerter meget nært. Ikke mindst efter at vores satiretegning af Lars Løkke kastede os ud i en medieeksponering, ingen af os havde set komme.

MyrthueLarsen følger dansk politik og nyhedsstrømmen tæt, og vi poster jævnligt vores skæve vinkel på begge ovre på vores Facebookside.

Rent tegneteknisk er der stor variation i satiretegningerne. Det skal næsten altid gå stærkt, fordi en nyhed i dag kan være glemt i morgen. Derfor er der sjældent tid til at korrigere ret meget i tegningerne, og ofte udkommer de kun som detaljerede skitser.

Her bringer vi et ikke-fuldstændigt udvalg af tegninger med et satirisk formål.

 

 

 

Partinisserne (2015)

MyrthueLarsen fejrede i 2015 julen med et hold politiske kravlenisser af de ni partiledere i Folketinget.

Op til jul lagde vi dem op til gratis download, så alle interesserede kunne printe dem ud og lade dem indgå i deres juleudsmykninger.

Download partinisserne her

 

Lars Løkke som påklædningsdukke (2014)

Satire-tegningen  af Lars Løkke Rasmussen som påklædningsdukke står som en milepæl i MyrthueLarsens historie. Tegningen er set af mindst 40.000 danskere og har eksponeret MyrthueLarsen i flere af landets største medier. Her bringer vi tegningen igen sammen med alle de andre tegninger, der er affødt af Lars Løkkes tøjsag.

Du kan også komme med om bag kulisserne i det forløb, der førte til, at MyrthueLarsen blev landskendte på et døgn.

Læs blog-artiklen “MyrthueLarsen og påklædningsdukken”

Download påklædningsdukkerne her

Ark 1

Ark 2