23:02 af

Bertel Haarder Bertel_brevhoved

Kære nye kolleger

 

Jeg har prøvet det før: at træde til som ny minister for noget. Første gang var i 1982, da jeg tiltrådte som undervisningsminister. Hvis jeg kommer til at anvende referencer til personer, som I ikke kender, må I lade mig det vide. Vi kan jo ikke have, at det her går hen og bliver stedet, hvor Jeronimus ikke taler samme sprog som Jakob Skomager. Det skete i Ruder Konges tid – ikke i min.  

Jeg glæder mig over at være blevet chef for så mange kulturinteresserede unge mennesker. 

 

Højskole-stemning 

Jeg er som bekendt et menneske med en solid højskolesjæl. Derfor henstiller jeg til, at vi samler dagens cirkulærer ind på højskolemaner.  Desuden vil kontorcheferne efter et rimeligt rotationsprincip få tildelt køkkentjanser. I har godt af at lære at skrælle gulerødder og vaske op i hånden.  

 

Den Bertel, I kender – og har kendt længe 

Jeg kommer til at fejre mit 20-års jubilæum som minister her i Kultur- og Kirkeministeriet. Det anser jeg ikke for at være noget særligt. Nogle af jer husker måske Stauning (nej, det er nok kun mig), der kun sad i 19 år og 23 dage. Jeg stopper dog ikke ved de 20 år som minister. Jeg har bedt videnskabsminister Esben Lunde Larsen om at sætte lidt fart i forskningen for kryobiologi, så jeg kan blive frosset ned, mens jeg stadig er minister og blive tøet op igen, når man har fundet en kur mod raserianfald mod dumme journalister.  

 

Præsterne må ikke spille bold i Guds Hus

Som jeg også sagde sidste gang, jeg var kirkeminister: jeg anser mig selv for at være mere pedel end minister for folkekirken. Det er selvfølgelig også en opgave, jeg går til med stor ildhu: jeg er eksempelvis rigtig god til at skifte elpærer og ledestjerner.  

 

Eurovision-konsekvenser 

Jeg vil ikke se en gentagelse af den situation, vi så, da Danmark var vært for det europæiske melodi grand prix, hvor arrangøren overskred budgettet voldsomt. Den nemmeste måde at undgå det på, er ved at sikre, at vi aldrig vinder det europæiske melodi grand prix igen. Derfor har jeg aftalt med Rollo & King, at de fremover stiller op for Danmark hvert eneste år. Det var de ikke utilfredse over.   

 

Licensen – mere for pengene

Vi skal have kigget på licensen. 62 procent af danskerne ville vælge en del af DRs kanaler fra, hvis de derved havde mulighed for at spare licensen. Det kan de ikke, så derfor skal de have noget mere for de penge, der ikke kan slippe for at betale:  

  • Pejlevognen genindføres som kombineret pølse-/pejlevogn.  
  • Tv-inspektøren kan lige tage skraldet med ned, når han alligevel ikke skal ind i lejligheden 
  • Pensionister skal have deres licenstilskud i kringle og blomme i madeira 
  • Kylling får sit eget magasinprogram på DR2: “Yd yd. Regnormes betydning i den moderne litteratur” 
  • #DR3nedlægges 

 

Ingen særlig rådgiver 

Jeg planlægger ikke at bruge en ministerløn på en særlig rådgiver. Det synes jeg ikke ville være fair. Jeg tager fremover selv ansvaret for at bide hovedet af journalister, der vil have mig til at kommentere på historier, jeg ikke vil/kan/gider kommentere på. 

Desuden har jeg været minister i mange år, før der overhovedet var noget, der hed spindoktor, som ikke hed det længere og derfor kom til at hedde særlig rådgiver, fordi det første lød for negativt, men dækkede over præcist det samme. 

 

Det var vist det hele. Hvis I har nogen spørgsmål, så kontakter I bare min særlige rådgiver, der i dette tilfælde er mig selv. I kan også med fordel se gamle referater og sagsbehandlinger, da jeg sandsynligvis har taget stilling til alle minister-relaterede spørgsmål mindst én gang i forrige århundrede.  

 

God arbejdslyst. 

 

//Bertel 

Trackbacks/Pingbacks

  1.  gay dating dragon age origins
  2.  custom keto diet
  3.  slovar po psihoanalizu laplansh