20:39 af

Lars Løkke Rasmussen Lars_brevhoved

Kære medarbejdere i Statsministeriet

 

Det glæder mig at se så mange, for hvem det kan betale sig at arbejde for mig. Vi har nogle kæmpe opgaver forude. Vi kommer til at arbejde for regeringen, for Danmark og – ikke mindst – for Dansk Folkepartis vælgere.

 

Det parlamentariske grundlag

Som bekendt har vi jo en Venstre-regering med kun 34 mandater. Det betyder, at vi skal arbejde hårdt for at sikre flertal fra afstemning til afstemning. Det kan dog være enormt tidskrævende at skulle gå med hatten i hånden, så den opgave har jeg sat Søren Pind til – han er jo noget høj i hatten i forvejen.

 

Hvad vil de have af regeringen?

På trods af vores status som etparti-regering har vi jo et parlamentarisk grundlag i Anders og Søren og Kristians (mange) mandater.

Grænsebomme

Dansk Folkeparti vil have grænsekontrol NU! Det kan vi ikke umiddelbart give dem. Men tillid er som bekendt bedre end kontrol. Derfor har jeg fået Inger Støjberg til at indrykke en række annoncer i udenlandske aviser. De fortæller læserne, at regeringen har tillid til flygtningenes forståelse for, at det ikke ser så godt ud for vores parlamentariske grundlag, hvis de strømmer ind over grænsen til Danmark. Det, regner jeg med, at man har forståelse for, også selvom man er på flugt fra ISIS eller lignende.

Afgifter

Liberal Alliance ønsker, at regeringen afskaffer alle afgifter, der kan kravle og gå i Danmark. Det kan vi ikke umiddelbart give dem (selvom vi gerne ville). Men jeg har aftalt med Sophie Løhde, at Anders Samuelsen og Simon Emil i stedet kan få en modgift mod ondt i røven.

Topskatten

Det Konservative Folkeparti ønsker afskaffelse af topskatten. Det kan vi ikke umiddelbart give dem. Fordi de ikke har ret mange mandater. Jeg har tilbudt, at vi bærer over med Naser Khader, hvis vi kan regne med deres støtte.

 

Indretning på kontoret

Min forgænger her i ministeriet havde, så vidt jeg har forstået, et skoskab til stiletterne (som blondinen nu har stillet). Jeg planlægger at opmagasinere mine ministres skeletter og mine egne bilag i det.

 

Kommunikationssekretariat

Apropos ting, som pressen ikke skal finde, så agter jeg at oprette et nyt sekretariat for kommunikation. Det bliver nogle af landet skarpeste kommunikationsfolk, der kommer til at sidde i det. Jeg har allerede bedt dem om at forklare mig følgende:

– Hvad er forskellen på at skifte holdning og skifte standpunkt?

– Hvad mente jeg, da jeg sagde, at dem, der tjener mere og afleverer meget og nu afleverer lidt mindre, ja de afleverer så mere mindre end dem der tjener lidt mindre og afleverer mindre, men altså så afleverer mindre mindre.

 

Til vagterne: en praktisk oplysning om adgang til bygningen

Jeg har selv gjort mit bedste for, at han arbejder så langt væk fra mig som muligt, men skulle Kristian Jensen alligevel dukke op, så er jeg ikke hjemme. I kan eventuelt henvise til, at hans pas ikke er gyldigt her, eller at man ikke kan komme ind med særlig diplomatisk status eller sådan noget.

 

Som I kan se, så er der en hel masse opgaver foran os. Og her har vi ikke engang medregnet de ministerfyringer, der kommer. Men der går forhåbentlig mindst et år, før det bliver aktuelt.

 

Fremad! For fremtiden!

Lars

Comments are closed.