17:29 af

Karsten Lauritzen Karsten_brevhoved

Hej med jer

 

Nu er det så mig, der kommer til at svinge taktstokken her i ministeriet. Der bliver strammet op visse steder. Jeg vil kunne stå på mål for retsfølelse, også når vi frarøver dem den tid, de bruger på at sidde i kø på skat.dk. Her kommer et lille overblik over de helt konkrete ændringer, jeg har tænkt mig at indføre.

 

Privatlivets fred

Jeg vil sørge for, at vi fratager SKATs medarbejdere retten til at gå ind i folks haver for at kontrollere byggearbejde. Vi har simpelthen haft for mange medarbejdere, der er blevet budt på kaffe og har givet et nap med eller har kastet sig over at plante chilistiklinger sammen med konen. Det har vi ikke mandskab til.

 

Grundskylden

Mange af mine kolleger på Christiansborg har anmodet mig om at fastfryse boligejernes grundskyld. Jeg får at vide, at andet ikke kan betale sig for Anders’ og Sørens vælgere. Jeg har dog givet dem en kold skulder og lagt emnet på is. Det smager da lidt af en fastfrysning.

 

Inddrivelse af gæld

Vi har åbenbart nogle problemer med det it-system, der står for inddrivelse af gæld. Problemet består i, at systemet åbenbart ikke rigtig dur til at inddrive gæld. Det betyder, at hr. og fru Danmark skylder staten 70 milliarder kroner. Vi har kun udsigt til at få cirka halvdelen igen. Det er skidt, når staten skal spare.

Derfor har jeg udarbejdet en køreplan for softwareudviklinger, vi skal implementere i den nuværende it-løsning

  • Digitale dummebøder er allerede i testfasen
  • Ved udgangen af 2015 skal systemet være i stand til at true med at klippe fingre af folk
  • I første kvartal 2016 skal systemet kunne knuse en knæskal
  • I sommeren 2016 skal systemet rent faktisk kunne klippe fingre af folk
  • I løbet af 2017 prøvekøres ‘kidnapningmodul 1.0’ og testes op mod NemID

 

Håndværkerfradraget

Jeg har sat de relevante embedsmænd i gang med at indføre håndværkerfradraget. Det bliver ikke kun gunstigt for boligejerne, men også for regeringen. Nu kan vi nemlig få fradrag, hver gang vi pudser vores glorie eller Søren Gade på oppositionen.

 

Elektronisk kommunikation

Vi skal have kigget på den måde, vi kommunikerer på. Alt for mange danskere forstår ikke det sprog, SKAT taler til dem i. Jeg tror faktisk, der er flere danskere, der forstår, hvad ”SKAT” skriver til dem i falske phishing-mails, end hvad SKAT skriver til dem i via eBoks. Derfor har jeg planer om at hyre ”Jesper Fladsen, direktør i NemID” (der i virkeligheden arbejder for et helt andet firma) til at skrive vores e-mails fremover. Han har allerede sendt mig følgende eksempel:

 

Kære Hr/Fru Jytte Andersen

Det er tid rapport din selvangivelse. Du kan når som helst rapportere det in SKAT website. Vi har gjort det nemt for dig ved fortrykke felterne. Brug din NemID til at lukke ind på skattemappen.

Du er desuden eneste arving til afdøde sultan James Surugabas million formuer. Hvis du selvangiver senest 1. juli kan du få hans penge. Arven beskattes efter normale arvebeskatningsregler.

Hilsen Skatte far

 

Det bliver en kæmpe gevinst at arbejde sammen med jer. Har I spørgsmål, er I mere end velkomne til at logge ind på SKATs selvbetjeningssystem og stille det derinde. Så er der chance for, at jeg ser det ved næste selvangivelsesfrist.

 

Skattemæssigt fordelagtige hilsener

Karsten

Comments are closed.