23:11 af

Hans Christian Schmidt_fritlagt Hans Christian Brevhoved

Hej med jer

 

Velkommen til en ny hverdag med mig som chauffør. Jeg ved godt, I er travle folk, der altid er på farten, så jeg skal gøre det så kort som muligt.

 

Mødetider

Mødetider tager jeg ikke så højtideligt. Jeg er med på, man kan komme for sent, fordi der er kø på motorvejen eller den offentlige trafik kører uregelmæssigt, men der er det mig, der som minister har det øverste ansvar for begge dele.

Når I ankommer, så husk at stemple ind. Ja, stemple ind ikke checke ind. Jeg har ikke fundet det formålstjenligt at gå over til rejsekort.

 

Kaffemaskiner

Flere af jer har påpeget over for mig, at I har et særligt problem med kaffemaskinerne. De virker kun hver tiende gang, de kan ikke stoppe brygningen igen, og der er næsten ikke nogen kopper, der kan komme ind under tappehanen.

Det er, som jeg har forstået det, nogle ret gamle kaffemaskiner fra en napolitansk fabrikant. De var her da vist også sidste gang, jeg var transportminister, nu jeg husker efter. Nå. Det er der ikke noget at gøre ved. Vi stiller dem hen i hjørnet, og så kan vi fra tid til anden skændes om, hvis ansvar det var at bestille dem. Der er ingen grund til, at vi får dem skiftet ud.

 

Fotovogne

Danskerne skal have noget andet at gå op i, end hvor der er fotovogne. Telenettet er ved at være overbelastet af sms’er om, hvor der holder fotovogne. Derfor nedlægger jeg en stor del af dem. I stedet vil jeg foreslå, at vi opsætter stærekasser, gerne forklædt som ærte- eller jordbærboder.

 

Sparetider

Staten skal spare. Vi skal føre en ansvarlig økonomisk politik, og derfor skal vi være meget påpasselige med, hvor mange penge vi bruger på den kollektive trafik. Jeg skal nok få kørt Togfonden ud på et sidespor.

Men der bliver selvfølgelig plads til en ny jysk motorvej, det er klart. Hvad havde I regnet med? Den kommer til at ligge således, at jeg meget nemmere kan køre hjemmefra Vojens og til Billund, når jeg skal flyve til København.

 

Opgaver for bygningsministeriet

Bygningsministeriet står jo for opførelse og vedligeholdelse af statens bygninger. Der er især tre vigtige opgaver for os på den front:

  • Vi skal have genopbygget tilliden til Lars Løkke Rasmussen
  • Vi skal have lagt en jernring om Irakkommissionens foreløbige arbejde
  • Vi skal bygge bro mellem regeringens støttepartier

 

Jeg ser frem (og til begge sider) til at arbejde sammen med jer. Hvis I har nogle spørgsmål, så er I mere end velkommen til at lægge vejen forbi mit kontor.

 

Mange hilsner

HC

 

Comments are closed.