I Borgerservice har vi fået omsat idé til handling i samarbejde med MyrthueLarsens kreative og humoristiske pen i forbindelse med information til nye tilflyttere i 2016.

Når man som borger tilflytter et helt nyt land bliver man mødt med rigtig mange informationer, regler og kulturadfærd, som man umiddelbart ikke har kendskab til. Den korte film illustrerer, hvad vi i Borgerservice blandt andet kan hjælpe med, og hvor du som ny borger kan møde op og få hjælp, eller bare kan være en del af den danske kultur.

Vi har været meget glade for det endelige produkt og er klar på nye samarbejder.

Lene Hartig Danielsen, chef for Borgerservice, Aarhus.

MyrthueLarsen har hjulpet Borgerservice i Aarhus Kommune med at lave en velkomstvideo til flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark og skal integreres i Aarhus Kommune.

På et minuts tid fortæller videoen om de helt simple basisaspekter, der kan virke meget uoverskuelige, hvis man er flygtet fra krig eller hungersnød. Derudover fortæller den, at man altså er mere end velkommen til at komme og bede om hjælp i borgerserviceafdelingen.

Ideen til videoen er opstået på baggrund af et allerede eksisterende integrationsværktøj, som vi så har oversat til tegninger i bevægelse og speak.

Videoen er også lavet i en version, hvor klipningen og tempoet er tilpasset, så en tolk løbende kan oversætte den danske speak til det nødvendige fremmedsprog.